четвер, 3 грудня 2015 р.

Акція "Поспішайте творити добро"

Міжнародний день інвалідів є щорічною подією. Історія його виникнення починалася у 80-х роках минулого сторіччя, коли Організація Об’єднаних Націй оголосила 1983-1992 роки десятиліттям інвалідів. У цей період проводилися роботи з метою розробки заходів, направлених на поліпшення становища інвалідів і забезпечення їм рівних можливостей для подальшого життя в суспільстві. Створена програма дій була підписана 3 грудня 1992 року. Цей день Генеральна Асамблея проголосила Міжнародним днем інвалідів. Мета даного заходу – привернення уваги до проблем тих, хто став інвалідом від народження, в дитинстві чи під час дорослого життя. Чисельність інвалідів нажаль зростає. Причиною цьому є природні катаклізми, забруднення навколишнього середовища, дорожньо-транспортні пригоди, вроджені патології та хронічні захворювання. Відсутність здоров’я через хворобу, травму, нещасний випадок або з інших причин, вимагає проведення відновного лікування або реабілітації.
Милосердя, чуйність, співчуття до слабших споконвіку були характерною рисою українського народу. Тому відзначення Міжнародного дня інвалідів – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед інвалідами, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Інваліди – це не просто категорія людей. Це окремі життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що все буде добре.
Міжнародний день інвалідів нагадує нам, що поруч живуть люди з обмеженими можливостями, які потребують особливої уваги і яким ми повинні допомогти відчути себе рівними серед здорових співгромадян.
У цей День ми приєднуємося до цієї міжнародної ініціативи. Тому стали активними учасниками щорічної шкільної акції "Поспішайте творити добро" і взяли участь у благодійній ярмарці. Зібрані кошти будуть передані діткам-інвалідам нашої школи. 
Захищаючи гідності інвалідів ми захищаємо своє людське обличчя. Інвалідність - це не вирок. Практика показує, що інваліди можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства.

Немає коментарів:

Дописати коментар